DA4YOU – modul 3+4: Tilgængelighedsteknologi i praksis

Nuværende Status
Ikke Indskrevet
Pris
Gratis

Efter at have lært om principperne om tilgængelighed og lovgivning i moduler 1 og 2, vil deltagerne i moduler 3 og 4 blive introduceret til en række digitale tilgængelighedsværktøjer og lære at bruge nye teknologier på forskellige måder at få adgang til og hvordan man skaber deres egne digitale medieindhold.

Disse praktiske moduler giver deltagerne mulighed for at anvende det, de har lært ved at designe og fremstille deres eget digitale medieprojekt.

Modul 3 – Tilgængelighedsteknologi i praksis – digitale tilgængelighedsværktøjer
Deltagerne vil først udforske de mest nyttige og let tilgængelige digitale tilgængelighedsværktøjer, der kan bruges på en række enheder; f.eks. Android-smartphones og iPhones, tablets og laptops. Disse inkluderer blandt andet skærmlæsere, talegenkendelsessoftware og tekstningssoftware. Deltagerne identificerer, hvordan disse forskellige værktøjer kan bruges, når de arbejder med de vigtigste audiovisuelle formater: lyd, video, tekst og billede. De vil også opdage, hvordan det samme værktøj kan bruges forskelligt og kreativt af brugere med forskellige sensoriske og kognitive evner og handicap til at få adgang til og producere medieindhold.

Modul 4 – Tilgængelighedsteknologi i praksis – opret dit eget medieprojekt
Deltagerne vil derefter bygge videre på deres eksisterende oplevelser med at bruge digitale tilgængelighedsværktøjer og anvende den viden, de har opnået på dette kursus indtil videre ved at designe og oprette deres eget digitale medieprojekt. De vil øve sig på at tænke kreativt over, hvordan de kan bruge forskellige værktøjer til at skabe f.eks. en blog, en YouTube-kanal eller andet socialt medieindhold for at udtrykke sig og kommunikere med andre. Derudover får de muligheder for at arbejde samarbejde og engagere sig i co-kreative opgaver, der sigter mod at øge opmærksomheden på fordelene ved at arbejde sammen med andre mennesker med forskellige sensoriske og kognitive evner og handicap.

Skip to content