- Denne begivenhed er allerede afholdt.
DA4YOU – Hold 1
3. marts 2020 @ 08:00 - 5. maj 2020 @ 17:00
Hvis du ønsker at deltage på kurset, så send venligst en mail til os ved at benytte formularen til højre. Du kan læse mere om hele projektet på: https://da4you.eu/
Kursusbeskrivelse
Målgruppen for DA4You kurset er unge mellem 18 og 30 år, der er syns- og hørehæmmede, ordblinde eller har kognitive udfordringer.
På DA4You kurset vil du få viden og information om, lovgivning om tilgængelighed på digitale medier, tilgængelighedsteknologi i praksis til understøttelse for syns- og hørehæmmede, ordblinde og unge med kognitive udfordringer og ikke mindste hvordan du selv kan producere og udtrykke dig igennem video til web og de sociale medier, hvor du lærer hvordan du kan lave gode informative videoer med din egen mobiltelefon – Smartphone.
Undervisningen foregår som fjernundervisning over nettet, det vil sige underviseren og kursusdeltagerne ikke nødvendigvis er til stede i samme rum, men at du er i kontakt med underviser og de andre kursusdeltagere via internettet.
Du kan deltage i kurset hvorfra i landet det passer dig blot du har en computer med internetforbindelse og en mobiltelefon – Smartphone. Du kan deltage i kurset hjemmefra, i et lokale i din organisation eller et andet sted, alene eller sammen med andre kursister.
DA4You kurset forløber over 8 gange (moduler) på tirsdage fra kl. 17.00 til 20.00 på følgende dage i 2020: 3.marts, 10. marts, 17. marts og 24. marts, samt 14. april, 21. april, 28. april og 5. maj.
Din deltagelse kræver at du har en smartphone, Android eller IPhone. Når du har gennemført kurset vil du modtage et kursusbevis.
Hvis du sammen med andre unge vil blive klogere på tilgængelighed og digitale medier, bedre rustet til at deltage i den demokratiske dialog og selv kunne producer video, så er DA4You kurset noget for dig.
Ved deltagelse i DA4You projektet vil du støtte gennemførelsen af FN’s handicapkonvention og EU Accessibility Availability Acts, i samarbejde med andre unge.
Kort beskrivelse af modulerne
Kurset består af 8 moduler opdelt i tre undervisningsforløb:
- Tilgængelighedsprincipper og lovgivning (2 moduler)
- Tilgængelighed i praksis (2 moduler)
- Tilgængelig digital medieproduktion (4 moduler)
Læs om modulerne ved at klikke på titlerne nedenfor:
Modul 1 + 2: Lovgivning om Tilgængelighed på nettet
Modul 1 – tirsdag 3. marts kl. 17.00 til 20.00 og modul 2 – tirsdag 10. marts kl. 17.00 til 20.00
Kursusforløbet ”Lovgivning om Tilgængelighed på nettet” sigter mod at gøre unge mennesker med kommunikationshandicap i stand til at forstå deres rettigheder og mulighederne forbundet med webtilgængelighedsdirektivet.
De 2 moduler omhandler følgende emne og arbejdsområder:
- Webtilgængelighed – hvad betyder det, hvem dækker det, hvordan håndhæves det.
- Din ret til og muligheder for uafhængig information, på overordnet niveau.
- Politik og lovgivningsmæssige rammer for tilgængelighedsområdet – UNCRPD, EU-politikker, oversigt over beslægtede love som den europæiske tilgængelighedslov osv.
- Spørgsmål omkring, hvad politik og lovgivning betyder for hver
enkelt i forhold til Tilgængelighed. - Feedback-mekanisme – hvordan man giver konstruktiv feedback.
Klagemekanisme – dine rettigheder til information. - Kræv din ret til uafhængig information
- Praktiske øvelser.
Baseret på hvad vi har lært, udfører vi demokratiske øvelser på eksisterende websteder: test for specifikke tilgængelighedsproblemer, giver konstruktiv feedback, hvor samstemmighed opdages og forbereder en formel klage, hvis agenturet ikke svarer i henhold til forordningen.
Modul 3 + 4: Tilgængelighedsteknologi i praksis
Modul 3 – tirsdag 17. marts kl. 17.00 til 20.00 og modul 4 – tirsdag 24 marts kl. 17.00 til 20.00.
Efter at have lært om principperne om tilgængelighed og lovgivning i moduler 1 og 2, vil du i moduler 3 og 4 blive introduceret til en række digitale tilgængelighedsværktøjer og lære at bruge nye teknologier på forskellige måder at få adgang til medierne og hvordan man skaber eget digitale medieindhold.
Her får du også mulighed for at anvende det, du har lært ved at designe og fremstille eget digitale medieprojekt. Vi vil udforske de mest nyttige og let tilgængelige digitale tilgængelighedsværktøjer, der kan bruges på Android-smartphones, iPhones, tablets og computer. Disse inkluderer blandt andet skærmlæsere, talegenkendelsessoftware og tekstningssoftware og du vil lære hvordan det samme værktøj kan bruges forskelligt og kreativt af brugerne.
Du kommer til at arbejde kreativt med hvordan man kan bruge forskellige værktøjer til at skabe f.eks. en blog, en YouTube-kanal eller andet socialt medieindhold for at udtrykke sig og kommunikere med andre. Derudover får du mulighed for at samarbejde og engagere dig i fælles kreative opgaver, der sigter mod at øge opmærksomheden på fordelene ved at arbejde sammen med andre mennesker med forskellige evner, erfaring og handicap.
Modul 5 + 8: Video Action Learning
Modul 5 – tirsdag 14. april, modul 6 – tirsdag 21. April, modul 7 – tirsdag 28. april, modul 8 – tirsdag 5. maj.
Efter at have lært om rettigheder og muligheder såvel som tilgængelighedsteknologi lærer du i de følgende 4 moduler i DA4You kurset hvordan du kan producer video med en Smartphone fra ide, optagelse og færdiggørelse til hvordan man lægger sin video på et en hjemmeside, Facebook og andre sociale medier.
De 4 moduler i ”Video Action Learning” inkluderer blandt andet hvordan du laver en video tilpasse et bestemt publikum f.eks. andre i din forening eller din egen Facebook gruppe, hvilket form man kan vælge f.eks. reportage eller information, opbygning af en fortælling, optagelse, redigering og udgivelse.
De 4 moduler omhandler følgende emne og arbejdsområder:
- Storytelling
Gennemgang af forskellige typer videoformater som et kommunikationsmiddel. Opstart af idéudvikling inklusive arbejde med målgrupper. Hvem er afsenderen? Hvem er modtageren? Hvilket videoformat er bedst egnet til formålet. - Optagelse
Øvelser i brug af kamera, lyd og lys. Skydeteknik. Videooptagelse i grupper med skiftende roller - Gennemsyn og redigering
Introduktion til grundlæggende videoredigering og videoredigering, fortælling om tale, lyd behandling og musik. Afslutning og forberedelse til offentliggørelse. - Publicering og evaluering
Metadata (information om din video så den kan findes f.eks. på Google) og distribution af video på nettet. Visning af produktioner og evaluering.
Forudsætninger for deltagelse i DA4You kurset.
Da kurset indeholder brug af en smartphone, skal du være opmærksom på:
- Du skal bruge en smartphone eller tablet af nyere dato, der kan køre programmet ”Adobe Premier Rush”- nyeste version. Du kan hente en gratis prøveversion her (koster ellers kr. 99,- om måneden): Adobe Premier Rush. Du må ikke eksportere filer fra det gratis Adobe Premier Rush inden kurset, da programmet dermed ikke kan benyttes til kurset uden betaling. Inden kurset skal du have installeret Adobe Premier Rush.
- Du skal have adgang til dit Apple ID eller Google Play konto.
- Inden kurset skal du sørge for at have nok plads på din mobiltelefon. Omkring 5 GB plads er nødvendig.
- Oplad din smartphone helt, inden vi starter. Benyt evt. en power bank.
- Hjemmearbejde: afsæt omkring en time til hjemmearbejde per uge. Hjemmearbejdet kan foregå individuelt og i grupper. Hav en eventuel hjælper ved sin side.
Tilmelding til kurset
Det er gratis at deltage på kurset, men det kræver, at din tilmelding godkendes. Så hvis du er interesseret i deltage på kurset eller kender en der er, så udfyld venligst nedenstående formular.
Efter vi har modtaget din tilmelding tager vi vi kontakt til dig via mail eller telefon. Hvis du efter vores samtale fortsat er interesseret og opfylder sender vi dig et link til så du kan gennemføre den endelige tilmelding til kurset.
TILMELDING
BAGGRUND
DA4You kurset er en del af Erasmus+ projektet DA4You (Digital Accessibility for You) som omhandler digital tilgængelighed med fokus på unge med kommunikationshandicap.
Projektets formål er at unge med funktionsnedsættelse får bedre muligheder for at deltage i den demokratiske debat om tilgængelighed i Europa.
DA4You projektet er tilrettelagt af projektpartnerne:
Funka (Sverige), University of East Anglia (U.K.), Mediehuset København (Danmark)
i samarbejde med nationale handicaporganisationer, der organiserer unge med handicap.
DA4You kurset bliver afholdt med samme kursusforløb i de 3 deltager lande, Danmark, Sverige og England.
MERE INFORMATiON
Du kan læse mere DA4YOU på da4you.eu